På de franske markeder ser man ofte lastbiler bygget om til en kæmpe gril, hvor der så hænger disse poletter på spyd. Det er hele kyllinger som kører rundt over grill i flere timer, og under dem ligger kartofler, som bliver stegt i fedtet der ryger af kyllingerne. Lidt mere lækkert end den halve grillkylling med fritter nede fra den lokale grill. 1,5 timer, 20 g pr person. timian og olie koge 10 min.
4 pers.
POLET
1 hel kylling
Salt
Peber
Krydder kyllingen med salt og peber og sæt den på spyd, og derefter skal den grilles i ca. 1,5 time.
KARTOFLER
800g nye kartofler
Et bundt timian
Olie
Karftoflerne koges i ti minutter, og pilles groft. Læg dem i en foliebakke med lidt olie og timian. De stilles ind under spydet med kyllingen, så fedtet fra den løber ned på dem.
Kan serveres med en blandet salat
Ingen kommentarer:
Send en kommentar